Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Најлакши рецепт за омиљену зимску посластицу многих

По гастрономским ужицима, фритуле су за многе један од симбола зимског и адвентског периода. Да бисте уживали у овој посластици, нису вам потребни адвентски штандови, већ неколико уобичајених састојака које можда већ имате у својој кухињи и мало времена. У наставку пронађите најлакши рецепт за брзе и једноставне фритуле.
Фото: Pixabay/MolnarSzabolcsErdely
Састојци:
  • 250 грама меког брашна
  • 1 велико јаје
  • 1 јабука
  • 180 грама јогурта (течног или чврстог)
  • 2 кашике шећера
  • 1 кашика ракије
  • 1 кашика рума
  • 2 кашичице прашка за пециво
  • прстохват соли
  • 1 литар уља или масти (за пржење)
Припрема:

У чинији помешајте јаје са шећером и сољу. Затим додајте ситно рендану јабуку, јогурт, ракију и рум. У другој посуди помешати брашно са прашком за пециво па их додати у прву смесу.

Ставите уље или маст у дубљи тигањ. Запамтите да фритуле не смеју да додирују дно посуде, већ да пливају у масти, па прилагодите количину уља имајући то на уму.

Загрејте уље на средњој температури. Ако је превише вруће, фритуле ће брзо потамнити и загорети и неће се надимати.

Кашиком захватите део смесе и другом кашиком полако убаците у уље. Оставите места за фритуле и немојте препунити чинију да се лепо испрже са свих страна и окрећу. Ако приметите да се не окрећу, сами их лагано окрените виљушком.

Пријатно!

Zdrave palačinke od samo dva sastojka

Преузмите андроид апликацију.