Плазма-мак торта сјајна је идеја када вам треба нешто брзински слатко, без да упрљате пуно суђа, па чак ни миксер.
Састојци:
- 200 грама млевеног мака
- 150 грама шећера
- 1 ванилин шећер
- 4 кашике гриза
- 600 милилитра млека
- 150 грама путера
- 350 грама млевене плазме
- 150 грама млечне или беле чоколаде
- 70 милилитра слатке павлаке
Припрема:
У мању шерпу ставите мак, шећер, ванилин шећер, гриз и млеко да направите фил. Повремено мешајте и када се смеса згусне (после 10-ак минута), у врелу смесу додајте путер и мешајте док се не истопи. Затим додајте млевену плазму у смешу и такође умешајте. Добијену смесу умотајте у калуп и ставите у фрижидер. За ганаш у мању шерпу ставите чоколаду и слатку павлаку, промешајте и држите на ватри док се не сједине. Овај корак се такође може урадити у микроталасној пећници. Готов ганаш премажите преко торте, украсите по жељи и оставите у фрижидеру да се стегне.
Пријатно!
Koliko soli bi trebalo da unosemo na dnevnom nivou: Vodite računa da ne pređete granicu
Преузмите андроид апликацију.