Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Мусака са пилетином

Одлична комбинација пилећег белог меса, печурака и бешамел соса.
Фото: Pixabay/ RmX86
Састојци:
  •  500 грама белог пилећег меса
  • 400 грама свежих печурака
  • 30 грама путера 
  • 1 1/2 кашике брашна
  • 300 милилитара млека
  • 100 грама павлаке
Припрема:

Бело месо исеците на танке комаде, па их мало истуците тучком за месо. Затим сваки комад меса пропржити на мало уља, тек толико да добије боју.

Посебно продинстајте печурке, на уљу у коме се пржило месо. Месо и печурке пре пржења мало посолите. Бешамел сос направите тако што ћете растопити путер, у њему продинстати кашику и по брашна, додати млеко, па када почне да кључа умешајте павлаку.

Посуду отпорну на рерну премажите путером и поспите презлама, па поређајте ред белог меса, па ред печурака, па прелијте бешамелом. Урадите то док се сви састојци не потроше. На крају изрендати сир и ставити у рерну да се пече око 20 минута на умереној температури.

Пријатно!

Nadut vam je stomak i otečene su vam noge?

Преузмите андроид апликацију.