Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Мусака од празилука

Ако тражите идеју за брз и здрав ручак, дошли сте на право место јер смо вам донели рецепт за укусну мусаку од празилука. Све што вам је потребно је добро млевено месо, мало празилука, кромпир и неколико састојака за прелив, а резултат је ручак који ће одушевити све код куће.
Фото: Pixabay/RmX86
Састојци:
  • 600 г млевеног говеђег (или мешаног) меса
  • 1 средњи лук
  • 1 велики празилук
  • 2 већа кромпира
  • 50 г сланине
  • со, бибер, млевена слатка и љута паприка
За прелив:
  • 1 јаје
  • 200 мл креме за кување
  • 200 мл павлаке
  • 100 г пармезана
  • со
  • бибер
Додатно:
  • 100 г ренданог гауда сира
Припрема:

Сланину исечену на коцкице ставите на хладан тигањ.

На масноћи од сланине пропржите лук исечен на ситне коцкице. Додајте млевено месо и добро пропржите, па зачините по укусу.

Празилук исеците на кришке и бланширајте, а кромпир огулите и такође исеците на кришке.

Кришке кромпира ставите у посуду коју сте претходно обилно намазали путером. На кромпир ставите месо, а на месо празилук.

Завршите мусаку другим слојем кромпира.

Припремите прелив. Умешајте јаје, павлаку за кување и павлаку, па када добијете хомогену смесу додајте мало пармезана.

На крају, по жељи, додајте рендани сир, али овај корак можете и прескочити.

Пећи у рерни загрејаној на 200 степени са фолијом 30 минута и без фолије још 15 минута.

Послужите топло уз омиљену салату.

Пријатно!

Uz ovaj trik svako testo će rasti kao ludo i biće mekano kao oblak

Преузмите андроид апликацију.