Да ли знате зашто се овај колач зове баш овако како се зове? Мраморни колач име је добио због својих шара које подсећају на мермер, а које се постижу лаганим мешањем светлог и тамног теста.
Састојци:
- 5 јаја
- 14 кашика шећера
- 14 кашика брашна
- 14 кашика млека
- 12 кашика уља
- 1 прашак за пециво
- 1 ванилин шећер
- 2 кашике какао
Припрема:
Умутити жуманца са шећером, постепено додавати уље и млеко брашно и прашак за пециво. Посебно умутити чврст снег од 5 беланаца па спојити са предходном смесом.
Пола смесе сипати у подмазан плех а у другу половину додати 2 кашике какао праха па промешати. Сипати преко првог дела и виљушком поравнати тамни део преко целе смесе.
Пећи у загрејаној пећници на 200 степени 25 минута. Готов колач охладити посути прах шећером и сећи на коцке.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.