Доносимо вам рецепт за пралине на бази чувених Моцарт куглица из Салцбурга, који ће се свидети свим љубитељима чоколаде, пистаћа и марципана.
Састојци:
- 500 г марципана
- 100 г пистаћа (несољених)
- 100 г чоколадног намаза по жељи
- 150 г црне чоколаде
- 4 кашике шлага
Припрема:
Отприлике сат времена пре припреме лоптица ставите чоколадни намаз у пластичну посуду и затим га замрзните.
Пистације темељно самељите.
Марципан мало премесите рукама и умешајте млевене пистације. Месите док не добијете чврсту и глатку смесу.
Рукама обликујте куглице, ставите их на плех и ставите у фрижидер на 15 минута да се мало охладе.
Палцем направите малу рупу у свакој куглици, у њу ставите мало смрзнутог чоколадног намаза и затим поново затворите куглицу помоћу марципана прстима и обликујте је.
Када попуните све лоптице, ставите их у замрзивач на сат времена.
Црну чоколаду натргајте на коцкице и ставите у чинију, прелијте кремом, а затим истопите на пари или лаганој ватри уз мешање. Пустите да се мало охлади.
Узмите један штапић за ражањ, на њега залепите лоптицу коју ћете затим умочити у чоколаду, а затим другим штапићем ставити на плех обложен масним папиром за печење или решетку. Ставите куглице у фрижидер да се охладе док се чоколада не стисне.
Охлађене и пресоване куглице можете ставити у мале украсне папирне калупе за пралине. Обавезно чувајте куглице у фрижидеру.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.