Чоколадна посластица за сваку прилику.
Састојци:
- 200 грама млевеног кекса
- 100 грама млевених лешника
- 70 грама путера
- 70 грама шећера у праху (може и мање, по укусу)
- 1,5 децилитра сока од поморанџе
- 2 реда беле чоколаде
Глазура:
- 100 грама црне чоколаде
- 1 кашика какао
- по потреби 1 кашика шећера
- 2 кашике млека
- коцка путера
Припрема:
Умутите путер, додајте кекс, лешнике, омекшалу белу чоколаду, шећер у праху и сок од поморанџе. Све добро измешати, па направити коцке. Ставите их у фрижидер да се стегну. Припремите чоколадну глазуру: изломите чоколаду, додајте шећер, по потреби какао и млеко. Све отопити на умереној температури, па када почне да се згушњава додати путер. Коцке прелијте глазуром и ставите у фрижидер да се лепо охладе. Украсите по жељи, али тек када се глазура стегне.
Пријатно!
Праве чињенице о храни коју свакодневно конзумирамо, а које сигурно нисте знали!
Преузмите андроид апликацију.