Милерам торта је популаран десерт познат по кремастој текстури и богатом укусу.
Састојци:
- 250 г обичног брашна
- 80 г путера
- 100 г шећера
- 1 прашак за пециво
- 1 јаје
- прстохват соли
- 500 мл млека
- 2 кесице пудинга од ваниле
- 200 г шећера
- 800 г милерама
Процедура:
Замесити тесто од састојака за подлогу, разваљати и ставити у калуп пречника. У млеку скувати пудинг и шећер, додати милерам и прелити преко теста. Пеците у рерни загрејаној на 175 степени око 60 минута. Преко охлађеног колача додати прелив по жељи
Пријатно!
Kako da pravilno čuvate domaće keksiće da bi duže ostali sveži?
Преузмите андроид апликацију.