Здрава и веома укусна чорба на мексички начин.

Састојци:
- 160 грама пасуља
- 1 главица црног лука
- 1 кашичица кима
- 2 кашике маслиновог уља
- 2 чена белог лука
- 1 мала љута паприка
- 1 децилитра густог парадајз сока
- 1 парадајз
- 600 милилитара воде или темељца
- 1,5 кашичице соли
- прстохват бибера
- 80 грама фета сира
- 1 кашика сецканог першуна
Припрема:
Грах очистите, оперите, кувајте 15 минута и баците прву воду. Затим сипајте врелу воду и кувајте пасуљ на умереној температури уз повремено доливање вруће воде или темељца. Потпуно кувани пасуљ држите у води у којој се кувао до употребе. Загрејати маслиново уље, па додати ситно сецкани црни лук. Промешати, па после неколико минута додати ким, да се и он пропржи са луком. Затим додајте ситно сецкани бели лук и сецкану љуту паприку. Прелијте соком од парадајза, додајте ољуштен и исечен парадајз и кашичицу шећера и све динстајте на умереној температури неколико минута. Додати кувани пасуљ са мало воде у којој се кувао. Загрејте воду или домаћи темељац, па прелијте поврће у шерпи. Промешајте и кувајте на умереној температури око 40 минута, док се чорба не згусне. Повремено мешајте док додајете врућу воду, ако је превише воде испарило. Посолите, побиберите и додајте сецкани першун. Поспите вариво измрвљеним фета сиром и послужите топло.
Пријатно!
Super trik: Evo zašto bi odmah trebalo da ubacite limun u zamrzivač
Преузмите андроид апликацију.