Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Мексичко вариво

Здрава и веома укусна чорба на мексички начин.
Фото: Pixabay/ivabalk
Састојци:
  • 160 грама пасуља
  • 1 главица црног лука
  • 1 кашичица кима
  • 2 кашике маслиновог уља
  • 2 чена белог лука
  • 1 мала љута паприка
  • 1 децилитра густог парадајз сока
  • 1 парадајз
  • 600 милилитара воде или темељца
  • 1,5 кашичице соли
  • прстохват бибера
  • 80 грама фета сира
  • 1 кашика сецканог першуна
Припрема:

Грах очистите, оперите, кувајте 15 минута и баците прву воду. Затим сипајте врелу воду и кувајте пасуљ на умереној температури уз повремено доливање вруће воде или темељца. Потпуно кувани пасуљ држите у води у којој се кувао до употребе. Загрејати маслиново уље, па додати ситно сецкани црни лук. Промешати, па после неколико минута додати ким, да се и он пропржи са луком. Затим додајте ситно сецкани бели лук и сецкану љуту паприку. Прелијте соком од парадајза, додајте ољуштен и исечен парадајз и кашичицу шећера и све динстајте на умереној температури неколико минута. Додати кувани пасуљ са мало воде у којој се кувао. Загрејте воду или домаћи темељац, па прелијте поврће у шерпи. Промешајте и кувајте на умереној температури око 40 минута, док се чорба не згусне. Повремено мешајте док додајете врућу воду, ако је превише воде испарило. Посолите, побиберите и додајте сецкани першун. Поспите вариво измрвљеним фета сиром и послужите топло.

Пријатно!

Super trik: Evo zašto bi odmah trebalo da ubacite limun u zamrzivač

Преузмите андроид апликацију.