Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Мексичке тортиље

Кад испробате ове укусне мексичке тортиље сигурно ћете их чешће припремати.
Фото: Pixabay/samuelfernadezrivera

Тортиље се лако праве и захвалне су јер се можете играти укусима. Могу имати потпуно другачији укус ако им додате  пилеће месо, морске плодове, различито поврће и љуте сосове. Могу се јести и хладне.

Састојци:
  • 250 грама млевеног меса, телећег
  • 1 главица црвеног лука
  • 2 чена белог лука
  •  1 супена кашика уља
  • 1 велики парадајз
  • 3 тортиље
  • пиринач –  претходно скуван
  • конзерва кукуруза шећерца
  • 1 авокадо
  • конзерва црвеног пасуља
  • зелена салата
  • 300 грама качкаваља
  • оригано – 1 кашичица
  • со и бибер
  • кисела павлака – 1 супена кашика
Припрема:

Угрејте уље у тигању на умереној температури. Лук и бели лук ситно исецкајте. Пропржите их на кратко у угрејаном уљу док не омекшају, око 5 минута.

Додајте млевено месо, пржите, мешајте да измрвите млевено месо. Додајте оригано, бибер и со. Промешајте.

Додајте парадајз, исечен на коцкице, кукуруз и пасуљ. Кувајте око 15-20 минута.

Изрендајте качкаваљ и изгњечите виљушком авокадо.

Угрејте тортиље једну по једну и тигању на ватри. На сваку топлу тортиљу по дужини са једне стране распоредите по једну кашику качкаваља,намажите их павлаком и авокадом и затим додајте месо, пиринач и поврће.

Увијте тортиље, један крај (или дно) савијте ка унутра да задржите надев са једне стране. Након тога увијте по дужини као ролат.

 

Пријатно!