Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Медитерански тарт

Ароматичан и веома укусан тарт.
Фото: Pixabay/StockSnap
Састојци:

Тесто:

  • 200 грама брашна 
  • 3 кашике маслиновог уља
  • 1 кашичица сувог квасца 
  • 1 децилитар млаке воде
  • мало соли

Пуњење: 

  • 2 јаја
  • 125 грама сира –
  • 2 чаше кајмака
  • 150 грама бланшираног и исеченог спанаћа
  • 5 грама путера
  • 1 кашика песто соса
  • маслине
  • сушени парадајз
  • оригано
  • рузмарин
  • со
Припрема:

Просејати брашно, па додати мало соли и сувог квасца. Све измешати, па додати маслиново уље. Замесити меко тесто постепено додајући млаку воду. Оставите тесто да одмара док се припрема фил. Умутите јаја као за кајгану. Додајте рендани сир, тврди или меки, по жељи. Додајте кајмак, затим спанаћ који сте претходно бланширали и ситно исецкајте. Важно је да се добро оцеди од вишка течности пре спајања са масом. У смесу додајте путер који сте исекли на ситне коцкице, песто и зачине. Ако вам сир није слан, посолите по укусу. Припремите округли плех за торте. Само га поспите са мало брашна. Тесто распоредите танко у круг тако да буде веће око пречника плеха. Ставите тесто унутра тако да вишак иде по ивицама плеха. Важно је да вам плех буде потпуно прекривен тестом, како фил не би цурио, јер ће се у супротном залепити за тепсију. У припремљено тесто ставите припремљени фил и преко њега распоредите сушени парадајз и маслине. Торту пеците на најнижем нивоу рерне на 180 степени око 40 минута. Послужите топло.

Пријатно!

Koje povrće treba jesti u jesen: Puno hranljivih materija za fantastične zdravstvene benefite

Преузмите андроид апликацију.