Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Медено срце

Медено срце је сочан и мекан колач на ком су одрасле генерације и који буде сећања на нека безбрижна времена, а рецепт је више него једноставан.
Фото: Pixabay/unserekleinemaus
Састојци:
  • 250 грама брашна
  • 250 грама шећера
  • 2 кашике какао праха
  • 1 кашичица соде бикарбоне
  • 1 кашичица цимета
  • 150 милитара киселе воде
  • 300 милилитара млека
  • 50 милилитара уља
  • 2 кашике меда
  • 180 грама џема од кајсија
  • 200 грама чоколаде
  • 60 милилитара уља
Припрема:

У чинији помешајте све суве састојке. Додајте млеко, киселу воду, уље и мед, па све добро промешајте. Смеса треба да буде нешто ређа. Тесто излијте у науљен и брашном посут четвртасти плех и пеците на 180 степени око 15 минута. За то време припремите чоколаду за прелив. На најнижој температури рингле отопите чоколаду са уљем и оставите да се мало прохлади. Када је кора печена извадите плех из рерне, па премажите са џемом од кајсија. Глазуру сипајте преко колача, па је разлијте нагињањем плеха у свим правцима. Оставити у фрижидеру да се глазура стегне, па танким ножем колач исеците на коцке жељење величине.

Пријатно!

Čiste organizam, jačaju imunitet i regenerišu jetru: 10 čuvara zdravlja

Преузмите андроид апликацију.