Медено срце је сочан и мекан колач на ком су одрасле генерације и који буде сећања на нека безбрижна времена, а рецепт је више него једноставан.
Састојци:
- 250 грама брашна
- 250 грама шећера
- 2 кашике какао праха
- 1 кашичица соде бикарбоне
- 1 кашичица цимета
- 150 милитара киселе воде
- 300 милилитара млека
- 50 милилитара уља
- 2 кашике меда
- 180 грама џема од кајсија
- 200 грама чоколаде
- 60 милилитара уља
Припрема:
У чинији помешајте све суве састојке. Додајте млеко, киселу воду, уље и мед, па све добро промешајте. Смеса треба да буде нешто ређа. Тесто излијте у науљен и брашном посут четвртасти плех и пеците на 180 степени око 15 минута. За то време припремите чоколаду за прелив. На најнижој температури рингле отопите чоколаду са уљем и оставите да се мало прохлади. Када је кора печена извадите плех из рерне, па премажите са џемом од кајсија. Глазуру сипајте преко колача, па је разлијте нагињањем плеха у свим правцима. Оставити у фрижидеру да се глазура стегне, па танким ножем колач исеците на коцке жељење величине.
Пријатно!
Čiste organizam, jačaju imunitet i regenerišu jetru: 10 čuvara zdravlja
Преузмите андроид апликацију.