Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Мармелада од смокава

Припрема домаће зимнице је ‘пројекат’ који полако одлази у заборав, али ако нађете мало времена и укусног домаћег воћа, баците се на прављење мармеладе. Процедура је врло једноставна!
Фото: Pixabay/Canvas
Састојци:
  • 1 кг смокава
  • 2 кришке лимуна
  • сок од пола лимуна
  • кора једне поморанџе, ситно изрендана
  • 250 г шећера
  • aрома рума
Припрема:

Смокве исеците по жељи и огулите ако је кожа дебела. Ставите их у шерпу, додајте остале састојке и кувајте на средњој ватри неколико минута док се воће не претвори у кашасту смесу. Готову смесу одмах сипајте у провреле тегле, око 1 цм од врха. Добро затворите и чувајте на тамном и што хладнијем месту. Након отварања мармеладу чувајте у фрижидеру и потрошите у року од 7 до 14 дана. Од килограма смокава можете направити мармеладу са само 200 грама или чак 150 грама шећера. Зато што је ова мармелада, баш као и свеже смокве, одличан додатак сиревима и не треба је превише заслађивати.

Пријатно!

Da li znate kako se čuva hleb na visokim temperaturama?

Преузмите андроид апликацију.