Ако тражите брз и укусан рецепт за мекане и сочне мафине, мафини од боровница су одличан избор.

Састојци:
- 2 јаја
- 1 шоља јогурта (200 мл)
- 100 г шећера
- 100 мл уља
- 2 шоље брашна
- 1 прашак за пециво
- 1 ванилин шећер
- 200 г свежих боровница
Припрема:
У великој посуди умутите јаја са јогуртом, шећером и уљем док не добијете глатку и уједначену смесу. Затим додајте брашно, прашак за пециво и ванилин шећер и све добро промешајте. На крају, пажљиво умешајте боровнице тако да се равномерно распореде по смеси.
Сипајте смесу у подмазан или обложен калуп за мафине. Пеците у загрејаној рерни на 200°C око 20 до 25 минута, док мафини не порумене лепо.
Након печења, оставите мафине да се мало охладе, па их послужите и уживајте у њиховој сочности и богатом укусу.
Пријатно!
Лубеница није довољно слатка? Овај састојак из кухиње решава тај проблем
Преузмите андроид апликацију.