Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Ловачке шницле

Једноставан рецепт за укусне ловачке одреске.
Фото: Pixabay/Shutterbug75
Састојци:
  • 4 свињске одреска (око 150-200 г сваки)
  • 2 кашике путера
  • 1 велики лук ситно исечен
  • 200 г шампињона исечених на тракицe
  • 1 чаша црног вина
  • 200 мл пилећег темељца или воде
  • 2 кашике брашна
  • со
  • бибер
  • свеж першун
Припрема:

Прво припремите одреске тако што ћете их лагано тући батом за месо да буду тањи. Зачините их сољу и бибером са сваке стране. Загрејте уље или маст у великом тигању на средње јакој ватри. Додајте одреске и пржите са обе стране док не порумене. Извадите их из тигања и оставите на страну. У исти тигањ додајте сецкани црни лук и печурке и пржите их док не омекшају и порумене. Вратите одреске у тигањ, па додајте црно вино. Кувајте неколико минута док се вино не смањи на пола. За то време умутите брашно у пилећи темељац или воду да добијете густу смесу. Додајте у тигањ са шницлима и поврћем, па кувајте још неколико минута док се сос не згусне. Шницле сервирајте преливене сосом од лука и печурака, поспите свежим першуном и послужите уз прилог по жељи, као што је пире кромпир или куван кромпир.

Пријатно!

Evo zašto treba da koristite maslinovo ulje svaki dan

Преузмите андроид апликацију.