Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Ловачка салата

Ловачка салата је познати рецепт за зимницу, која је омиљена међу онима који воле благо зачињена јела.
Фото: Pixabay/congerdesign
Састојци:
  • 3 килограма паприке
  • 2 килограма парадајза
  • пола килограма шаргарепе
  • 2 чена белог лука
  • љута паприка (опционо)
  • главица белог лука
  • 2 кашике млевеног бибера
  • 2 кашике соли
  • 200 милилитара уља
  • 200 милилитара сирћета
  • 100 грама шећера
Припрема:

Шаргарепу прво исечете на колутове или коцкице, а паприку на ситне тракице или коцкице. Очистите паприкр од семенки. Парадајз ољуштите и исецкајте на кришке и самељите да добијете сок од парадајза. Прокувајте сок од парадајза, а после 10 минута додајте шаргарепу исецкану на колутиће. Додајте сирће, уље, со и шећер. Оставите ову смесу да се кува на средњој ватри док се не згусне, што је око сат времена. Ако вам се чини да је ловачка салата превише густа, не брините, паприка ће пустити течност. Након што се згусне, додајте исечене паприке и оставите да се кува још 40 минута на средњој ватри. Док се кува, лук и бели лук очистите и пропасирајте да не буду на комадиће. После 20 минута кувања додати бибер и љуту паприку по жељи и рендани црни лук. Док се ово кува, припремите вруће тегле у рерни. То радите тако што их ставите на тепсију и укључите рерну на 100 степени. Када је ловачка салата готова, сипајте је у вруће тегле и одмах добро затворите. Тек када се ловачка салата у теглама охлади, што може да потраје и један цео дан, однесите је на хладније и тамно место.

Пријатно!

Kako da produžite rok trajanja jogurta?

Преузмите андроид апликацију.