Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Лосос са лимуном и свежим зачинским биљем

Можете очекивати спектакуларну вечеру – савршено куваног лососа на пари који је мекан, сочан и препун укуса.
Фото: Pixabay/RitaE
Састојци:
  • 1 црни лук
  • 4 млада лука
  • 1,5 килограм филета лососа
  • со
  • бибер
  • 1 кашичица  млевеног коријандера
  • 1 кашичица млевеног кимa
  • ½ кашичице белог бибера
  • 4 чена ситно исецканог белог лука
  • екстра девичанско маслиново уље
  • шака свежег першуна
  • 1 лимун, танко нарезан
  • ½ шоље белог вина
Припрема:

Поређајте црни и млади лук у тепсију коју сте обложили пек папиром. Преко лука распоредите филете лососа. Зачините сољу и црним бибером.

У малој чинији помешајте коријандер, ким и бели бибер. Премажите лососа мешавином зачина. Прелијте са мало екстра девичанског маслиновог уља.

На лосос додајте бели лук, першун и преостали млади лук (поређајте тако да се све равномерно распореди по филетима.), а затим додајте и кришке лимуна преко рибе.

Додајте још мало екстра девичанског маслиновог уља, а затим сипајте мало белог вина.

Укључите рерну на 200 степени и  сачекајте 15 минута док риба не буде готова. Служите топло уз чашу белог вина.

Пријатно!

Predlozi ako zaista morate kasno da večerate

Преузмите андроид апликацију.