Осамдесетих година прошлог века Крашпва бомбоњера “Ледене коцке” била је популарна у целој бившој Југославији. По узору на овај слаткиш, домаћице су осмислиле домаћи колач који подсећа на тада популарну бомбоњеру, а који је, наравно, много јефтинији и кремастији од ње.

Састојци:
За кору:
- 5 јаја
- 5 кашике шећера
- 5 кашике брашна
- 2 кашике какаа
За сируп:
- 300 грама шећера
- 250 грама воде
За фил:
- 1 литар млека
- 16 кашика брашна
- 16 кашике шећера
- 3 кесице ванилиног шећера
- 250 грама маргарина
- 1 флашица лимуновог екстракта
За глазуру:
- 100 грама чоколаде
- мало уља
- мало млека
Припрема:
Умутити патишпањ од наведених састојака, сипати у подмазан дугуљасти плех и пећи око десет минута.
За сируп ставити шећер и воду да проври, мало укувати и прелити преко хладног патишпања.
Фил: Од литре млека одузети мало и разбити брашно, а остатак ставити са шећером да проври. Умешати брашно и скувати крем, па ставити 3 ванил шећера и оставити да се охлади. Посебно умутити маргарин са лимуновим екстрактом или кором од лимуна и сјединити са хладним кремом. Добро умутити и премазати патишпањ.
За глазуру отопити чоколаду, мало млека и мало уља и премазати преко фила.
Добро охладити и сећи на коцке.
Преузмите андроид апликацију.