Овај освежавајући десерт могао би да одушеви љубитеље чиз кејка. Торта од јогурта са јагодама је сочна и укусна и веома лака за припрему.
Састојци:
- 3 грчка јогурта
- 120 грама шећера у праху
- 1 ванилин шећер
- 6 листова желатина
- 2 кесице шлага
- 400 грама јагода
- 125 грама отопљеног путера
- 250грама кекса
- 2 кашике смеђег шећера
Припрема:
Кекс самељите, помешајте са шећером и додајте отопљени путер. Утисните смесу у калуп жељеног пречника и пеците 3 до 5 минута на 180 степени. Оставите да се подлога охлади. Помешајте јогурт и шећер. Припремите желатин према упутству и додајте га у јогурт. Умутити шлаг миксером, додати у крем и све добро измешати. Јагоде ставите у калуп са подлогом од кекса, прелијте кремом и ставите у фрижидер преко ноћи. По жељи можете га украсити свежим јагодама или након хлађења направити прелив од бобичастог воћа.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.