Лагана торта од јагода и шлага је право освежење – нежна, прозрачна и пуна воћног шарма. Кључни састојак је неодољива крема, савршено пенаста и лагана, која торти даје тај лепи осећај „сладоледа“.

Састојци:
- 500 г свежих јагода
- 1 кесица шлага
- 150 г шећера у праху
- 250 г крем сира
- 1 поморанџа
- 250 г измрвљеног бисквита
- 2 дл млека
- 100 г путера
Припрема:
Свеже јагоде изблендирајте са шећером. Умутите шлаг са млеком, додајте крем сир, шећер и поново умутите. На крају, додајте изблендиране јагоде и све сједините. Помешајте млевене бисквите са мало отопљеног путера, сока од поморанџе и шећера, па притисните у калуп. Прелијте припремљену смесу од јагода преко бисквита. Охладите неколико сати. Украсите свежим јагодама и листовима нане.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.