Просо не садржи глутен. Има висок проценат аминокиселина. Уз поврће је врло квалитетан и здрав оброк.

Састојци:
- 1 шоља проса
- 2 шоље воде
- 1 шоља грашка
- 1 већа црвена паприка
- лист босиљка
- со
- бибер
- 30 грама путера
Припрема:
Просо добро испрати у неколико вода (док не буде бистра) па усути у шерпу са кипућом водом, смањити температуру и кувати 20-ак минута на умереној температури док зрно не омекша. Просо оцедити од вишка течности и оставити пар минута да се просуши. Паприку опрати, очистити од семенки и исећи на коцкице. У тигањ са угрејаним путером додати паприку и пропржити на умереној температури уз стално мешање. Када паприка омекша додати куван и од течности оцеђен просо, зачине и грашак. Промешати и кувати 7-8 минута уз редовно мешање. Склонити са рингле, поклопити и након 5-10 минута послужити. Декорисати листом босиљка или другом омиљеном зачинском биљком.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.