Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Кувано вино

Доносимо вам класичан рецепт за кувано вино, савршен за хладне зимске вечери.
Фото: Pixabay/Daria-Yakovleva
Састојци:
  • 1 боца црног вина (суво или полусуво)
  • 1 поморанџа (нарезана на кришке)
  • 1 лимун (нарезан на кришке)
  • 3-4 штапића цимета
  • 5-6 каранфилића
  • 2-3 зрна звездастог аниса (опционо)
  • 3-4 кашике шећера (по укусу)
  • 1 кашика меда (опционо)
  • прстохват мушкатног орашчића
  • 60 мл ракије или ликера (опционо, нпр. рум или Гранд Марниер)
Састојци:

Сипајте вино у велики лонац и додајте кришке наранџе и лимуна. Додајте цимет, каранфилић, анис, шећер, мед и мушкатни орашчић. Загрејте на лаганој ватри, али пазите да вино не прокључа (температуру држите испод тачке кључања). Мешајте док се шећер не раствори и вино загреје (око 10-15 минута). По жељи додајте ракију или ликер за додатни укус. Кувано вино процедите и послужите у топлим шољама или чашама, украшено кришком поморанџе или штапићем цимета.

Живели!

Šta su dobre masti i gde mogu da se nađu? Neophodne su za zdravlje

Преузмите андроид апликацију.