Доносимо вам класичан рецепт за кувано вино, савршен за хладне зимске вечери.
Састојци:
- 1 боца црног вина (суво или полусуво)
- 1 поморанџа (нарезана на кришке)
- 1 лимун (нарезан на кришке)
- 3-4 штапића цимета
- 5-6 каранфилића
- 2-3 зрна звездастог аниса (опционо)
- 3-4 кашике шећера (по укусу)
- 1 кашика меда (опционо)
- прстохват мушкатног орашчића
- 60 мл ракије или ликера (опционо, нпр. рум или Гранд Марниер)
Састојци:
Сипајте вино у велики лонац и додајте кришке наранџе и лимуна. Додајте цимет, каранфилић, анис, шећер, мед и мушкатни орашчић. Загрејте на лаганој ватри, али пазите да вино не прокључа (температуру држите испод тачке кључања). Мешајте док се шећер не раствори и вино загреје (око 10-15 минута). По жељи додајте ракију или ликер за додатни укус. Кувано вино процедите и послужите у топлим шољама или чашама, украшено кришком поморанџе или штапићем цимета.
Живели!
Šta su dobre masti i gde mogu da se nađu? Neophodne su za zdravlje
Преузмите андроид апликацију.