Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Кус-кус са пилетином и поврћем

Ако сте се за заситили домаће кухиње и доста вам је кувања и прављења једних те истих јела, пробајте мало оријенталну кухињу. Пробајте ову савршену комбинацију кус-куса са пилећим месом.
Фото: Pixabay/pixel1
Састојци:
  • 2 пилећа карабатка
  • 1 главица лукa
  • 2 шаргарепе
  • 1 црвена паприка
  • 1 жута паприка
  • 1 тиквица
  • 2-3 шпаргле из конзерве
  • 1 кашичица црвеног бибера
  • 1 кашичица кима
  • 2 шоље кус-куса
  • маслиново уље
  • со и бибер
Припрема:

Месо нарежите на коцкице. Насецкајте лук. Очистите паприке и нарежите их на веће коцкице. Огулите шаргарепу и насецкајте је на комаде. Тивицу оперите и исеците на комаде.

На маслиновом уљу мало попржите лук, додајте месо, динстајте десетак минута па додајте поврће. Динстајте док не омекша. Зачините.

У засебној посуди у сланој води скувајте кус-кус. Можете га и ставити у воду па у микроталасну на 2 минута. Кус-кус се брзо кува. Потом га процедите и исперите под млазом хладе воде. Кус-кус помешајте с пилетином и поврћем, посолите, побиберите и поспите ориганом.

Пријатно!

Kurkuma je lek, ali važno je da je uzimate na sledeći način

Преузмите андроид апликацију.