Да салата од кромпира буде сочнија, послужите се триком врсних кувара и прелијте је супом од поврћа или меса, а за хрскавост и свежину не заборавите састојке попут ротквица и киселих краставаца.
Састојци:
- 1 килограм кромпира
- 5 ротквица
- 5 средњих киселих краставаца
- 1 кашика лимуновог сока
- 1 главица лука средње величине
- 250 милилитара супе
- 1 кашичица сенфа
- 1 кашика креме
- 2 кашике маслиновог уља
- со
- бибер
- неколико гранчица свежег першуна
Припрема кромпир салате:
Кромпир оперите и ставите целе у шерпу са хладном водом и кувајте у љусци око 30 минута. Када је кромпир скуван, ставите га у хладну воду, оставите да се мало охлади да би се лакше огулио и исекао, па га огулите и исеците на кришке једнаке дебљине. Очистите и исецкајте лук, додајте га у кромпир и пажљиво промешајте. У топлу супу додати сенф, сирће, уље, со, бибер, све добро промешати и прелити преко кромпира, лагано протрести посуду и оставити салату да одстоји најмање сат времена да се све ароме упије. Када се салата охлади на собну температуру, посолите и побиберите по потреби, додајте ситно исецкане краставце, кришке ротквице и кашику кајмака, промешајте и ставите у фрижидер. Пре сервирања по жељи посути першуном.
Пријатно!
5 efikasnih vežbi za mršavljenje: Najbolje rezultate daje jutarnji trening
Преузмите андроид апликацију.