Кромпир паприкаш је савршен оброк за хладне дане, јер се брзо припрема и нуди богат укус. Овај једноставан, али укусан рецепт идеалан је за породични ручак, а сви састојци су лако доступни.
Састојци:
- 1 главица црног лукa
- 2 кашике маслиновог уља
- 6 кромпира
- 2 шаргарепе
- 50 г грашка
- 100 мл парадајз соса
- 1 кашика млевене црвене паприке
- 1 кашика сувог першуна
- со
- бибер
Припрема:
Лук и шаргарепу исецкати на ситне коцкице, а кромпир на веће коцкице. У шерпу ставите маслиново уље, па додајте лук и динстајте док не омекша. Након тога додајте кромпир и кувајте око 1 до 2 минута. Затим додајте шаргарепу, грашак и зачине.
Након додавања поврћа и зачина, додајте парадајз у сос. Додајте толико воде да прекрије кромпир. Додајте коцку повртног темељца и суви першун.
Покријте лонац и кувајте на средњој ватри око пола сата. Повремено проверавајте и по потреби долијте воде да чорба остане сочна и да не загори. Пре сервирања пустите да се гулаш мало охлади. Послужите са кришкама свежег хлеба за још боље уживање.
Овај ручак је идеалан за све оне који траже брз и укусан ручак за хладне зимске дане.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.