Меке кифлице у којима ћете уживати.
Састојци:
- 200 грама пире кромпира
- 300 грама брашна
- 100 милилитара топлог млека
- 1 кесица инстант квасца
- 1 кашика шећера
- 1 кашика соли
- 5 кашика растопљеног путера
- 200 грама крем сира
- 100 грама шунке
- 100 грама сира
Припрема:
Скувати три велика кромпира, изгњечити, додати мало млека и путера и припремити пире по жељи. У охлађени пире додајте брашно, кашику шећера, топло млеко помешано са отопљеним путером, суви квасац и со. Месити рукама и по потреби додати још мало брашна. Немојте додавати превише брашна јер тесто треба да остане лепљиво. Покријте тесто крпом и оставите са стране око 45 минута да се удвостручи. За то време припремите фил. Сир и шунку исецкајте и помешајте са крем сиром или сирним намазом. Након 45 минута, промешајте тесто. Немојте додавати више брашна. Тесто поделити на две једнаке лоптице, сваку разваљати у круг и исећи на осам троуглова. На шири део троугла додајте кашику фила, уролајте и ставите на плех обложен папиром за печење. По жељи кифлице премажите мешавином путера и зачинског биља Пеците у рерни загрејаној на 200 степени око 20 минута.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.