Ови класични француски укусни, злаћани и савршено хрскави кромпири биће готови док кажете кекс, а толико су укусни да ћете их и појести док кажете кекс!
Састојци:
- 500 грама кромпира (2 издашне порције)
- 1 кашика маслиновог уља
- 15 грама путера
- со
- бибер
- 4-5 чена белог лука
- рузмарин
Припрема:
Кромпир ољуштите, а затим исеците на комаде величине залогаја, дебљине око 1 цм. Не морате да гулите млади кромпир. Ставите кромпир у лонац са сланом водом и лагано кувајте 8 минута. Кромпир оцедите и оставите у цедиљку неколико минута да се осуши. Немојте трести цедило да се не распадну. Загрејте уље у нелепљивом тигању и распоредите кромпир у једном слоју. Ако је потребно, користите две посуде или радите у две серије. После неколико минута лагано протресите тигањ да се кромпир не залепи. Зачинити и по жељи додати бели лук и пржити још 6-8 минута док кромпир не постане златан и хрскав. Тек када кромпир поприми боју са једне стране, преокрените га лопатицом. Додајте путер, оставите да се растопи и протресите шерпу да се отопљени путер распореди. Кромпир извадите на папирни пешкир да упије вишак уља и одмах послужите.
Пријатно!
Kako se pravilno čuva pasulj? Ovo je jedini način da ne izgubi ukus
Преузмите андроид апликацију.