Кроасани су идеални за доручак, а ако их не поједете све истог трена можете их јести и током дана. Ови кроасани су меки и свежи и следећег дана. Можете их пунити разним надевима, и сланим и слатким, а врло су укусни и овако празни.
Састојци за тесто:
- 800 грама брашна
- 400 милилитара јогурта
- 1 коцкица квасца
- 1 кашичица шећера
- 150 милилитара воде
- 200 милилитара уља
- 2 супене кашике соли
- 100 грама маргарина
За премазивање:
- 1 јаје
- сусам
- 30 грама маргарина
Припрема:
Сјединити млаку воду, измрвљени квасац и кашичицу шећера па оставити на топлом да надође. У посуди за мешење сјединити јогурт, уље и со, а затим додати надошао квасац. Промешати, па уз постепено додавање брашна умесити меко тесто. Тесто поделити на 6 јуфки.
Растањити прву јуфку и премазати је омекшалим маргарином. Маргарин не треба да буде течан да не би исцурео. Растањити другу јуфку и пребацити преко прве, па је премазати маргарином. Понављати поступак док се не утроши сав материјал. Овако сложене јуфке покрити чистом крпом и оставити да стоје 45 минута.
Након тога развући тесто што тање, сећи на троуглове и увијати кроасане. Поређати кроасане у подмазан плех, премазати умућеним јајетом и посути сусамом. На сваки кроасан ставити по мало маргарина, а затим пећи у загрејаној рерни на 180 степени док не порумене.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.