Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Кремпита

Лагана, мирисна, кремаста и пуна слатког шећера, домаћа кремпита, никога не оставља равнодушним.
Фото: Wikimedia Commons
Састојци:

Кора:

  • 6 жуманаца
  • 6 кашика шећера
  • 6 кашика млека
  • 6 кашика брашна
  • 6 кашика уља
  • 1 прашак за пециво
Фил:
  • 750 милилитара воде
  • 2 пудинга од ваниле
  • 8 кашика шећера
  • 6 беланаца
Припрема:

Умутите жуманца са шећером, па додајте воду, уље, брашно и прашак за пециво. Сједините смесу, па сипајте у плех од рерне који сте обложили пек папиром. Лепо распоредите, па пеците у загрејаној рерни на 200 степени неких 25 минута. Пресеците кору на 2 дела када се охлади.

Умутите беланца са шећером (5 кашика) у чврст шне. Затим у шерпу сипајте млеко, па додајте шећер (3 кашика) и пудинг. Кувајте уз константно мешање док се не згусне. Помешајте са беланцима и опет умутите како бисте сјединили смесу.

У калуп ставите прву кору, сипајте фил, па другу кору. Ставите у фрижидер на 6 сати. Поспите шећером у праху и служите.

Пријатно!

Zašto jaja u prodavnicama više ne moraju stajati u frižideru?

Преузмите андроид апликацију.