Лагана, мирисна, кремаста и пуна слатког шећера, домаћа кремпита, никога не оставља равнодушним.
Састојци:
Кора:
- 6 жуманаца
- 6 кашика шећера
- 6 кашика млека
- 6 кашика брашна
- 6 кашика уља
- 1 прашак за пециво
Фил:
- 750 милилитара воде
- 2 пудинга од ваниле
- 8 кашика шећера
- 6 беланаца
Припрема:
Умутите жуманца са шећером, па додајте воду, уље, брашно и прашак за пециво. Сједините смесу, па сипајте у плех од рерне који сте обложили пек папиром. Лепо распоредите, па пеците у загрејаној рерни на 200 степени неких 25 минута. Пресеците кору на 2 дела када се охлади.
Умутите беланца са шећером (5 кашика) у чврст шне. Затим у шерпу сипајте млеко, па додајте шећер (3 кашика) и пудинг. Кувајте уз константно мешање док се не згусне. Помешајте са беланцима и опет умутите како бисте сјединили смесу.
У калуп ставите прву кору, сипајте фил, па другу кору. Ставите у фрижидер на 6 сати. Поспите шећером у праху и служите.
Пријатно!
Zašto jaja u prodavnicama više ne moraju stajati u frižideru?
Преузмите андроид апликацију.