Испробајте рецепт за кремасту торту од бундеве.
Састојци:
- 50 грама путера
- 35 грама смеђег шећера
- 1 јаје
- 80 грама брашна
- 45 грама карамеле
- 10 милилитра слатке павлаке
- 2 грама прашка за пециво
- 1 јабука прстохват соли
- цимет
- 250 грама маскарпонеа
- 200 грама свежег сира
- 95 грама шећера
- 300 грама пиреа од бундеве
- 2 јаја
- 80 милилитра слатке павлаке
Припрема:
Загрејте рерну на 180 степени, плех обложите папиром за печење. Умутити путер собне температуре са шећером 2-3 минута. Додајте јаје и поново умутите. Затим карамела. Просејте брашно заједно са прашком за пециво и сољу. Додајте у главну мешавину, али туците минималном брзином. Додајте павлаку. Огулите јабуку и исеците је на мале коцкице. Сипајте тесто на плех и поравнајте га шпатулом. Одозго обилно поспите јабуком. Поспите јабуке циметом. Пеците око 10-15 минута док не порумени. За припрему пиреа од бундеве потребно је само да испечете бундеву док не омекша, а затим је измрвите у блендеру. Загрејте рерну на 110-130 степени. Помешајте све састојке за фил и умутите у блендеру док не постане глатка смеса. Подлогу прелијте филом од сира и пеците 90 до 120 минута. Охладите у угашеној рерни и ставите у фрижидер на 6 сати. Извадите из калупа и послужите.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.