Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Кремаста паста са пилетином

У једном лонцу може се припремити тестенина са пилетином, коју ће волети сви укућани. Припрема се заиста брзо, а печурке и зачинско биље по избору подићи ће уобичајено јело на нови ниво.
Фото: Pixabay/StockSnap
Састојци:
  • 400 грама тестенине
  • 100 грама ренданог сира
  • 1 литар млека
  • 250 милилитара креме за кување
  • пола литра темељца по жељи
  • 1 мали лук
  • 2 чена белог лука
  • пола килограма пилећих прса
  • 300 грама печурака
  • со
  • бибер
  • зачинско биље
  • биљно уље за пржење
Припрема:

У шерпи или тигању средње величине загрејте мало уља и пропржите пилетину исечену на коцкице приближно исте величине.
Када пилетина порумени, извадите је из шерпе, а на преосталој масноћи пропржите лук и бели лук. Када лук и бели лук омекшају додати печурке и кратко пропржити. Залијте млеком и темељцем, па у течност ставите тестенину, најбоље шпагете или тање резанце. Вратите пилетину у лонац. Када течност проври, кувајте све заједно око 10 минута или док се тестенина не скува.
Повремено мешајте да се састојци не залепе за дно. Пред крај кувања додати рендани сир и све добро измешати. Посолите и побиберите по укусу и додајте зачинско биље. Добро ће се сложити босиљак, жалфија или мало першуна. Додајте павлаку за кување и кувајте на лаганој ватри још пет минута. Послужите уз сезонску салату.

Пријатно!

Unesite dovoljne količine minerala neophodnog za normalno funkcionisanje organizma

Преузмите андроид апликацију.