У једном лонцу може се припремити тестенина са пилетином, коју ће волети сви укућани. Припрема се заиста брзо, а печурке и зачинско биље по избору подићи ће уобичајено јело на нови ниво.
Састојци:
- 400 грама тестенине
- 100 грама ренданог сира
- 1 литар млека
- 250 милилитара креме за кување
- пола литра темељца по жељи
- 1 мали лук
- 2 чена белог лука
- пола килограма пилећих прса
- 300 грама печурака
- со
- бибер
- зачинско биље
- биљно уље за пржење
Припрема:
У шерпи или тигању средње величине загрејте мало уља и пропржите пилетину исечену на коцкице приближно исте величине.
Када пилетина порумени, извадите је из шерпе, а на преосталој масноћи пропржите лук и бели лук. Када лук и бели лук омекшају додати печурке и кратко пропржити. Залијте млеком и темељцем, па у течност ставите тестенину, најбоље шпагете или тање резанце. Вратите пилетину у лонац. Када течност проври, кувајте све заједно око 10 минута или док се тестенина не скува.
Повремено мешајте да се састојци не залепе за дно. Пред крај кувања додати рендани сир и све добро измешати. Посолите и побиберите по укусу и додајте зачинско биље. Добро ће се сложити босиљак, жалфија или мало першуна. Додајте павлаку за кување и кувајте на лаганој ватри још пет минута. Послужите уз сезонску салату.
Пријатно!
Unesite dovoljne količine minerala neophodnog za normalno funkcionisanje organizma
Преузмите андроид апликацију.