Крем супа као прилог или као главно јело. Како год да одлучите да је једете нећете погрешити.
Састојци:
- 500 грама карфиола
- 500 грама кромпира
- 1 црвени лук
- 1 чен белог лука
- 800 милилитара супе од поврћа
- 50 грама сланине
- 4 кашике маслиновог уља
- 50 грама путера
- со
- бибер
- кашичица куркуме
Припрема:
Карфиол раздвојите на мање цветове и оперите га. Кромпир оперите и исеците на коцкице. Лук и сланину исеците на мале комаде. Загрејте маслиново уље на умереној температури и додајте лук. Пржите лук неколико минута, па додајте сланину. Изгњечите бели лук, све заједно пржите један минут, па додајте карфиол и крем сир. Посолите, побиберите, па сипајте загрејану супу и кувајте 15 минута. Ако је кромпир спреман, склоните га са шпорета. Затим додајте путер и куркуму и све измиксајте штапним миксером или блендером у крем супу.
Пријатно!
Oljuštite pečene paprike za minut: Trik koji će olakšati pripremu ajvara
Преузмите андроид апликацију.