Крем супа која се лако припрема.
Састојци:
- 1 главица црног лука
- 1 чен белог лука
- 1 шаргарепа
- 1 кромпир
- 1 празилук
- 1 тиквица
- 150 грама печурака
- 1 кашика путера
- 1 пилећа коцка за супу
- 1 кашичица сувог биљног зачина
- 1/2 кашичице соли
- 1/3 кашичице бибера
- першун
- 100 грама павлаке за кување
- 700 милилитара воде
- маслиново уље
Припрема:
На маслиновом уљу пропржити сецкани лук. Када се зацакли, додајте сецкани бели лук и загрејте док не замирише. Затим додајте шаргарепу и празилук исечен на колутове, као и кромпир исечен на коцкице. Динстајте док поврће мало не омекша. Затим додајте тиквице исечене на колутове и све заједно динстајте око 10 минута. У међувремену, на путеру пропржите исечене печурке до златно смеђе боје. Поврће прелијте водом. Додајте со, суве зачине, пилећу коцку за супу и пржене печурке. Кувајте око 30 минута, или док поврће не омекша, па промешајте. У супу додајте бибер, сецкани першун и павлаку за кување. Довољно је само да прокува супу.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.