Нежна крем супа од грашка, броколија, кромпира и свињетине је право мало повртно благо на тањиру.

Састојци:
- 1 црвени лук
- шаргарепа
- млади кромпир
- 100 г свињетине
- тиквице
- 100 г грашка
- 100 г броколија
- 2 кашике свежег першуна
- 2 кашике маслиновог уља
- 2 кашике путера
- 2 кашичице соли
- ½ кашичице бибера
- 1 кашичица мешавине зачина
- ½ шоље павлаке за кување
- 40 г тост хлеба
Припрема:
Ситно исецкати црвени лук. Ољуштити шаргарепу, кромпир и тиквице и исећи на коцкице. Броколи поделити на мање цветнице. Пропржити сецкани црвени лук и празилук на уљу и путеру.
Додати остало поврће, зачинити сољу, бибером и мешавином зачина. Пржити неколико минута. Прелити водом и кувати око пола сата. Изблендирајте припремљено поврће и додајте павлаку за кување.
Кувајте кратко док се састојци не сједине и не добијете кремасту текстуру. Послужите са комадићима тоста. По жељи поспите сецканим зачинским биљем.
Пријатно!
Које су најчешће грешке приликом прављења домаћег сладоледа?
Преузмите андроид апликацију.