Кремаста супа од печурака са коцкицама препеченог хлеба.
Састојци:
- 500 грама печурака по избору
- 1 главица црног лука
- 1/2 литар повртног темељца
- 1 чен белог лука
- мало сецканог першуна
- со
- бибер
- коцке хлеба
- 100 милилитара млека или павлаке
- 3 кашике маслиновог уља
Припрема:
Очистите и исецкајте печурке. Лук исећи на ситне комаде и пржити. Додајте печурке и динстајте око 10 минута. Пред крај додати исецкан бели лук. Прелијте супом, мало посолите и побиберите и оставите да се кува око 15 минута. Першун ситно исецкати, а комадиће хлеба тостирати на сувом тигању док не добију жућкасту боју. За крем супу измиксајте печурке у блендеру или штапним миксером. Ако је превише густо, додајте млеко или павлаку. На крају супу поспите першуном и додајте комаде препеченог хлеба.
Пријатно!
Ako ste uvek gladni ovih 5 „običnih“ namirnica će zaustaviti taj osećaj
Преузмите андроид апликацију.