Сви љубитељи печурака знају да се од печурака може направити велики број специјалитета, један од специјалитета је свакако и крем чорба од печурака.
Састојци:
- 1 килограм шампињона
- 200 грама печурака буковача
- 1 шаргарепа
- 1 кромпир
- 1 главица црног лука
- 2 кашике маслиновог уља
- 1 кисела павлака
- со
- вегета
- бибер
- першун
- 100 грама крутона
Припрема:
Црни лук исецкајте ситно на коцкице. Печурке оперите, очистите па их ситније исеците на листице.
У шерпу у којој ће се кувати чорба ставите мало уља, загрејте па додајте лук да се пропржи. Лук пржите док не постане стакласт. Затим луку додајте печурке, промешајте, додајте вегету, посолите и побиберите. Пустите печурке да се прже 2-3 минута, не дуже па залијте све са 2 литра воде и додајте шаргарепу и кромпир. Вода којом заливате требало би да буде млака, никако хладна. Оставите на јакој ватри док вода не прокључа. Затим смањите ватру, поклопите и оставите да се кува. После 20-30 минута кувања, појачајте ватру тако да чорба кључа, сипајте полако павлаку у чорбу уз непрекидно мешање. Оставите на ватри још 5-10 минута уз мешање, па када је чорба готова, склоните са ватре и све измиксајте штапним миксером.
Чорба од печурака служи се у тањирима посута ситно исецканим першуном и крутонима.
Пријатно!
Mnogi to rade pogrešno: Ovo je jedini pravi način da čuvate i očistite šampinjone
Преузмите андроид апликацију.