Уколико до сада нисте пробали да направите крем чорбу од батата са броколијем, верујемо да ћете бити одушевљени овим рецептом! Ова здрава и укусна чорбица савршена је за лагани ручак.
Састојци:
- 2 кашике маслиновог уља
- 1 лук, исечен на коцкице
- ½ шоље сецканог целера
- ⅓ шоље сецкане шаргарепе
- 500г броколија
- 1 већи батат исечен на коцкице (1 шоља)
- 4 чена белог лука
- 4 шоље бујона од поврћа
- ½ шоље сирових индијских орашчића
- 1½ кашичице јабуковог сирћета
- 1/2 кашичице сенфа
- 1 кашика свежег лимуновог сока
- 3/4 кашичице морске соли
- свеже млевени црни бибер
- комадићи хлеба или крутони
Припрема:
Загрејте уље на средњој ватри. Додајте лук, целер, шаргарепу,броколи, со и бибер и динстајте док не омекша, око 10 минута. Додајте батат и бели лук и промешајте, па налијте бујоном и динстајте 20 минута. Када је готово, пустите да се мало охлади.
У међувремену, ставите мало броколија и коцкице хлеба на плех за печење. Прелијте са мало маслиновог уља и соли, па пеците док хлеб не постане хрскав, а броколи не омекша и порумени, 10 до 15 минута.
Пребаците супу у блендер и додајте индијски орах, јабуково сирц́е и сенф и блендирајте док не постане кремасто. Чорба треба да буде густа. Зачините је по укусу и послужите у чинијицама са запеченим броколијем и крутонима.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.