Ова салата се једноставно и брзо припрема, а кључ је у азијској маринади. За најбољи укус, охладите краставце у фрижидеру пре него што направите салату и уживајте у хрскавој салати пуној укуса.

Састојци:
- 1 краставац
- 2 чена белог лука
- 1 кашичица јабуковог сирћета
- 1 и по кашике шећера
- 1 кашичица чили праха
- 1 кашичица чили уља
- пола кашичице сусамовог уља
- сусам за посипање соли по укусу
Припрема:
Краставац добро оперите и исеците на коцкице. Посолите, лагано промешајте да се добро сједини. Охладите у фрижидеру 15 минута. Помешајте бели лук, сирће, шећер, чили у праху, чили уље и сусамово уље и добро их промешајте, пазећи да се шећер потпуно раствори. Додајте прелив у краставце и добро промешајте. Поспите сусамом и одмах послужите.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.