Sigurno ste jeli nekada u restoranu kao predjelo čuvene „onion rings„, pržene kolutiće luka. Nisu baš dijetalni, ali su odlična ideja za predjelo ili slanu grickalicu.
Sastojci:
- 2 crna luka isečena na kolutove
- 1 šolja mleka
- 1 šolja brašna
- 2 jajeta
- 1 šolja prezli
- 2 kašike morske soli
- 2 kašičice mlevenog bibera
- 1 litar ulja za prženje
Priprema:
Da biste spremili kolutiće crnog luka, najpre ih potopite u mleko i odložite sa strane. U dubljoj činiji pomešajte brašno, prezle, so i biber. Penasto umutite jaja. Kolutiće crnog luka umočite u jaja, a potom uvaljajte sa svih strana u brašno i prezle. U dubljoj posudi zagrejte ulje. Pažljivo hvataljkama ili viljuškom spuštajte kolutiće luka u vrelo ulje. Pržite luk dok ne dobije zlatno braon boju. Gotove kolutiće luka stavite na ubruse kako bi upili višak masnoće.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.