Веома укусна посластица која се брзо припрема.

Састојци:
- 100 грама овсене каше
- 4 кашике пшеничног брашна
- 100 грама кикирикија
- 1 равна кашичица цимета
- 1 равна кашичица прашка за пециво
- јогурт и мало уља, довољно да се умеси тесто
- џем по вашем избору
- 100 грама црне чоколаде
Припрема:
Овсене пахуљице самељите, тако да имају текстуру сличну брашну. Урадите исто са кикирикијем. У чинију ставите састојке које сте претходно исецкали, брашно, прашак за пециво, цимет, све добро измешајте. Додајте јогурт и уље. За ова два састојка не постоји прецизна мера, важно је само да добијете густу масу погодну за формирање кекса. Припремите плех, премажите га танким слојем уља, узимајте мале количине смесе и од ње обликујте кекс. Плех ставите у рерну, прво пеците на нижој температури, а затим појачајте температуру. Приметиће вас када буду спремни. Печене кексе премажите џемом по жељи. Прелијте тамну чоколаду преко слоја џема.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.