Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Колач са крушкама

Лешници и крушке су увек добра комбинација, а када се у торту дода маскарпоне, настаје диван и сочан десерт за доручак или уз кафу или чај.
Фото: Pixabay/anaterate
Састојци:
  • 3 велика јаја
  • 150 г шећера
  • 250 г маскарпонеа
  • 1 кашичица екстракта ванилина
  • 225 г обичног брашна
  • 55 г кукурузног скроба
  • 1 пакет прашка за пециво
  • 3 кашике сунцокретовог уља
  • 100 г лешника
  • 3 крушке средње величине
  • прстохват соли
Припрема:

Умутите јаја са шећером док не добијете лагану, пахуљасту смесу. Додајте маскарпоне који даје додатну сочност, екстракт ваниле и мутите док смеса не постане кремаста.

У смесу додајте брашно које сте претходно помешали са скробом и прашком за пециво, па лагано промешајте.

Сипајте уље, прстохват соли, грубо сецкане лешнике и 2 крушке исечене на мање коцкице. Све лагано помешајте.

Смесу сипајте у калуп пречника 23 цм чије сте дно обложили папиром за печење. По врху распоредите кришке крушке исечене на дебље кришке.

Пеците у загрејаној рерни на 170 степени 35-40 минута. Проверите чачкалицом да ли је колач печен. Извадите из рерне и оставите да се охлади.

Пре сервирања поспите шећером у праху.

Пријатно!

10 zdravih namirnica koje treba da jedete svaki dan

Преузмите андроид апликацију.