Лешници и крушке су увек добра комбинација, а када се у торту дода маскарпоне, настаје диван и сочан десерт за доручак или уз кафу или чај.
Састојци:
- 3 велика јаја
- 150 г шећера
- 250 г маскарпонеа
- 1 кашичица екстракта ванилина
- 225 г обичног брашна
- 55 г кукурузног скроба
- 1 пакет прашка за пециво
- 3 кашике сунцокретовог уља
- 100 г лешника
- 3 крушке средње величине
- прстохват соли
Припрема:
Умутите јаја са шећером док не добијете лагану, пахуљасту смесу. Додајте маскарпоне који даје додатну сочност, екстракт ваниле и мутите док смеса не постане кремаста.
У смесу додајте брашно које сте претходно помешали са скробом и прашком за пециво, па лагано промешајте.
Сипајте уље, прстохват соли, грубо сецкане лешнике и 2 крушке исечене на мање коцкице. Све лагано помешајте.
Смесу сипајте у калуп пречника 23 цм чије сте дно обложили папиром за печење. По врху распоредите кришке крушке исечене на дебље кришке.
Пеците у загрејаној рерни на 170 степени 35-40 минута. Проверите чачкалицом да ли је колач печен. Извадите из рерне и оставите да се охлади.
Пре сервирања поспите шећером у праху.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.