Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Колач са јогуртом и кајсијама

Колач са јогуртом и кајсијама је тако сочан и освежавајућ, направићете га одмах.
Фото:Pixabay/MrGajowy3
Састојци:
  • 125 г универзалног брашна
  •   1/2 кашичице прашка за пециво
  • 40 г шећера
  • 50 г омекшалог путера
  • 1 јаје

Шлаг:

  •   50 г шећера
  •   1 кашика кукурузног скроба
  • 170 г јогурта
  • 1 јаје
  • 1/2 кашичице екстракта ваниле
  • 100 г кајсија, исецканих на коцкице
  • шећер у праху за посипање
Припрема:

Како бисте направили овај колач, у посуди за мешање помешајте 125 грама брашна и прашак за пециво. Додајте 40 грама шећера и 50 грама омекшалог путера. Мешајте састојке док не добијете мрвичасту текстуру. Разбијте једно јаје и наставите да мешате док тесто не постане глатко и добро сједињено.

Подмажите округли калуп за колаче или га обложите папиром за печење, а затим равномерно распоредите тесто у припремљени калуп. Величина калупа је 18 цм. Ставите тесто у фрижидер на 15 минута, да се укуси сједине и да се тесто мало стегне. У међувремену, загрејте рерну на 180°Ц.

Затим припремите фил. У посебној посуди помешајте 50 грама шећера и 10 грама кукурузног скроба. Добро промешајте. Додајте 170 грама јогурта, још једно јаје и 1/2 кашичице екстракта ваниле у смесу шећера и кукурузног скроба. Лагано мешајте док не добијете глатки, кремасти фил.

Извадите калуп из фрижидера и равномерно распоредите коцкице кајсија по тесту. Смесу од јогурта сипајте преко кајсија у калупу, водећи рачуна да је равномерно распоредите да покрије целу површину. Ставите калуп за торту у загрејану рерну и пеците 40-45 минута или док чачкалица уметнута у средину не изађе чиста.

Када је колач печен, извадите га из рерне и оставите да се хлади у калупу неколико минута. Пребаците га на решетку и оставите да се потпуно охлади пре него што га поспете шећером у праху. Исеците и уживајте!

Пријатно!

Ово су знаци могућег недостатка протеина у организму

Преузмите андроид апликацију.