Воћни колач који се топи у устима.
Састојци:
- 2 јаја
- 80 грама шећера
- 80 милилитара млека
- 70 милилитара уља
- 115 грама брашна
- 1/2 прашка за пециво
- 500 грама чврстог јогурта
- 180 грама павлаке
- 70 грама брашна
- 2 беланца
- прстохват соли
- 130 грама шећера
- 1 ванилин шећер
- 200 грама очишћених кајсија
- шећер у праху за посипање, по жељи
Припрема:
Бисквит:
Загрејте рерну на 180 степени. Умутите јаја са шећером док не постану пенаста, па додајте уље, млеко и брашно помешано са прашком за пециво. Подмажите и побрашните калуп, па додајте пола теста. Пеците 15 минута и охладите пет минута.
Фил:
Умутити беланца и прстохват соли у меки снег. Постепено додајте шећер и ванилин шећер и умутите док не постане чврст. Затим умутите јогурт и кајмак, па додајте брашно, па на крају лагано умешајте снег од беланаца. На печени бисквит сипајте фил и поравнајте. На врх ставите кајсије нарезане на коцкице, па све прекријте остатком теста. Пеците торту још 40 минута. Охладите и поспите шећером у праху или украсите по жељи.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.