Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Колач са две врсте чоколаде

Чоколадни кремасти десерт у којем ћете уживати.
Фото: Pixabay/congerdesign
Састојци:
За кору:
  •  5 беланаца
  • 120 грама шећера
  • 100 грама млевених ораха
  • 1 кашика брашна
За крем:
  • 1 литар млека
  • 5 жуманаца
  • 3 пудинга од ваниле
  • 6 кашика брашна
  • 100 грама шећера
  • 250 грама путера 
  • 200 грама млечне чоколаде
  • 200 грама беле чоколаде
Припрема:

Прво припремите крему да се охлади. У чинију додати жуманца, пудинг од ваниле, шећер, брашно и мало млека и све измешати. Остатак млека прокувајте. Када млеко проври, оставите га на страну и умешајте припремљене састојке. Све поново проври на умереној температури уз стално мешање. Можете користити и миксер ако вам је лакше. Врућу крему подједнако поделите између две чиније. У чинију додајте комадиће млечне чоколаде и умутите миксером док се чоколада потпуно не отопи. У другу посуду додајте комадиће беле чоколаде и такође умутите миксером док се не истопи. Обе креме прекријте прозирном фолијом и ставите у фрижидер. Када се охладе, поново их промешајте. Затим у сваку додати половину припремљеног путера који је био собне температуре и поново промешати. Кора са орасима Умутити беланца док се не стисне и постепено додавати шећер. Када добијете чврст снег, додајте брашно и млевене орахе и све сједините. Калуп намастите и побрашните и распоредите смесу. Пеците у загрејаној рерни на 180 степени око 25 до 30 минута. Печену кору оставити да се охлади. Договор На кору намазати половину светлог и половину тамног крема. Затим додајте преосталу светлу и на крају преосталу тамну крему. Умутити шлаг и поклопити торту. Ставите у фрижидер преко ноћи да се стегне. По жељи посути ренданом чоколадом.

Пријатно!

Kako se pravilno peru jagode? Dovoljan vam je jedan sastojak

Преузмите андроид апликацију.