Посластица са шљивама којој посебан укус даје цимет.
Састојци:
- 1 шоља брашна
- 1 кашичица прашка за пециво
- 1/2 шоље шећера или мање
- 1,5 кашичице цимета
- прстохват мушкатног орашчића
- прстохват соли
- 2 јаја
- 2/3 шоље млека
- 3,5 кашике путера
- 1 кашичица екстракта ваниле
- 5-6 шљива
- 3 кашике шећера
- 1 кашичица цимета
Припрема:
Сви састојци треба да буду на собној температури. Просејати брашно, прашак за пециво, цимет и мушкатни орашчић. Помешајте шећер и со. Јаја, млеко, путер и екстракт ваниле кратко измиксајте руком док се састојци не сједине. Половину мокрих састојака додајте сувим састојцима, па мешајте док не буде грудвица али не предуго да се не би стварали мехурићи, па додајте преостале мокре састојке. Пребаците тесто у округли плех обложен папиром за печење, па га поравнајте. На врх ставите шљиве исечене на пола или четвртине, по жељи. Након што су шљиве стављене поспите мешавином шећера и цимета. Пеците у загрејаној рерни на 190 степени између 30 и 45 минута. Када се прохлади, исећи колач и послужити.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.