Ако не знате шта да радите са старим хлебом, претворите га у сезонски доручак или десерт.
Помешајте га са крем сиром и свежим јагодама, прелијте јајима и слатком павлаком – и ставите у рерну! Припрема вам неће одузети много времена, а добра вест је да можете да га припремите претходне ноћи, прекријте фолијом и само ујутру ставите у рерну. У ствари, биће још боље када одстоји и укуси се прожму.
Састојци:
- 400 грама јагода
- 150 грама шећера
- 200 грама крем сира
- 1 кашика рендане коре поморанџе
- 1 кашика сока од поморанџе
- 1 кашичица екстракта ваниле
- 500 грама старог хлеба
- 5 великих јаја
- 250 милилитара слатке павлаке
Припрема:
Дубљу четвртасту посуду премазати путером. Оперите јагоде и исеците на четвртине. Помешајте 200 грама јагода са две кашике шећера. Крем сир помешајте са 150 грама шећера, па додајте кору и сок од поморанџе и екстракт ваниле. Хлеб исеците на кришке или коцкице и помешајте са мешавином крем сира. Пребаците у припремљену чинију, прелијте јагодама и прелијте умућеним јајима и слатком павлаком. Покријте фолијом и ставите у фрижидер на најмање сат времена. Загрејте рерну на 180 степени. По смеси поспите преостале јагоде и пеците 40-50 минута. Извадите из рерне када порумене.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.