Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Колач од старог хлеба и јагода

Ако не знате шта да радите са старим хлебом, претворите га у сезонски доручак или десерт.
Фото: Pixabay/nastogadka

Помешајте га са крем сиром и свежим јагодама, прелијте јајима и слатком павлаком – и ставите у рерну! Припрема вам неће одузети много времена, а добра вест је да можете да га припремите претходне ноћи, прекријте фолијом и само ујутру ставите у рерну. У ствари, биће још боље када одстоји и укуси се прожму.

Састојци:
  • 400 грама јагода
  • 150 грама шећера
  • 200 грама крем сира
  • 1 кашика рендане коре поморанџе
  • 1 кашика сока од поморанџе
  • 1 кашичица екстракта ваниле
  • 500 грама старог хлеба
  • 5 великих јаја
  • 250 милилитара слатке павлаке
Припрема:

Дубљу четвртасту посуду премазати путером. Оперите јагоде и исеците на четвртине. Помешајте 200 грама јагода са две кашике шећера. Крем сир помешајте са 150 грама шећера, па додајте кору и сок од поморанџе и екстракт ваниле. Хлеб исеците на кришке или коцкице и помешајте са мешавином крем сира. Пребаците у припремљену чинију, прелијте јагодама и прелијте умућеним јајима и слатком павлаком. Покријте фолијом и ставите у фрижидер на најмање сат времена. Загрејте рерну на 180 степени. По смеси поспите преостале јагоде и пеците 40-50 минута. Извадите из рерне када порумене.

Пријатно!

Kako da vam jagode duže ostanu sveže?

Преузмите андроид апликацију.