Направите укусан, сочан, истински пролећни колач од шаргарепе који ће красити вашу ускршњу празничну трпезу и коме нико неће моћи да одоли. Овај колач ће вас освојити мирисом и сочношћу, као и изгледом већ на први залогај, а можда ће постати и ваш омиљени ускршњи десерт.

Састојци:
- 4 јаја
- 250 путера
- 200 г шаргарепе
- 200 г шећера (може и смеђи шећер)
- 1 ванилин шећер
- 100 г млевених ораха
- 250 г обичног брашна
- 2 кашичице прашка за пециво
- 1 кашичица зачина за медењак
- 1 кашичица ђумбира у праху
- 200 г крем сира
- 175 г шећера у праху
- 50 г путера
Припрема:
Растопите путер и у дубљој посуди кратко помешајте са јајима, шећером и ванилин шећером.
Додајте шаргарепу коју сте нарендали на крупнијој страни ренде. Затим додати брашно помешано са прашком за пециво и зачинима, као и млевене орахе, па све добро измешати.
Смесу сипајте у подмазан и папиром обложен плех пречника 20-22 цм, ставите у загрејану рерну на 180 степени и пеците 55-60 минута.
Извадите торту из рерне, кратко охладите у плеху, па извадите из калупа и пребаците на решетку за хлађење.
Направите крем сир: у чинији помешајте крем сир и омекшали путер, додајте шећер у праху и поново добро промешајте.
Направите украсе: обојите марципан или фондант у наранџасту и зелену боју и направите мале шаргарепе или украсите украсима по жељи.
Охлађену торту премажите крем сиром и украсите украсима које сте направили.
Ако тражите још идеја за кремасте торте, једноставне торте, пите и штрудле, инспиришите се нашом листом од 100 слатких рецепата на једном месту.
Пријатно!
Šta je efikasnije: 10 hiljada koraka dnevno ili 30 minuta treninga
Преузмите андроид апликацију.