Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Колач од јабуке за који вам није миксер потребан

Ако волите јабуке и правите укусне торте које не одузимају много времена, онда је брзи колач од јабука.
Фото: Pixabay/congerdesign

Осим што је брзо, прављење овог колача је толико једноставно да не морате ни да укључујете миксер.

Састојци:
  • 200 грама брашна
  • 180 грама шећера
  • 200 грама гриза
  • 1 прашак за пециво
  • 1 кг ренданих јабука
  • 2 ванилин шећера
  • 1 кашичица цимета 
  • 100 мл уља
  • 250 мл млека
  • 1 јаје
  • 3 шлага из кесице
  • цимет за посипање
Припрема:

Помешајте прашак за пециво са брашном и додајте у посуду. Наставите да додајете шећер и гриз и све заједно умутите пјењачом или варјачом. Посебно помешајте јабуке са ванилин шећером и циметом. За прелив умутите уље, млеко и јаје. Подмажите и побрашните калуп за печење димензија 21 к 36 цм. Кашиком ставите трећину сувих састојака у калуп. Наставите да дистрибуирате трећину ренданих јабука. Преко јабука распоредите половину преосталих сувих састојака. У посуду за печење распоредите половину преосталих ренданих јабука. Кашиком распоредите остатак сувих састојака. Преко сувих састојака распоредите преостале јабуке. Површину прелијте припремљеним преливом. Колач пеците у загрејаној рерни на 180 степени око 1 сат. Када се колач охлади премажите га шлагом који сте припремили према упутству на кесици. На крају можете посути циметом.

Пријатно!

Bliži se sezona jabuka: Evo najboljeg načina da ih čuvate

Преузмите андроид апликацију.