Бундева је одлична за супе, њоке и многа друга јела, али је фантастична и у колачима.
Састојци:
- 100 грама пиреа од печене бундеве
- 100 грама оштрог брашна
- 3 велика јаја
- 4 кашике браон шећера
- 80 грама путера
- 1 прашак за пециво
- 1оо грама крем сира
- 50 грама шећера у праху
- неколико капи ароме ваниле
Припрема:
Округли калуп премазати путером и посути брашном. Помешајте путер собне температуре са шећером. Одвојите беланца од жуманаца, а жуманца додајте путеру и добро мешајте док се састојци не сједине. Додајте пире од бундеве и промешајте. Помешати брашно са прашком за пециво и умутити беланца. Наизменично додајте мешавини бундеве док се сви састојци не потроше. Мешајте ручно и нежно. Смесу сипајте у калуп и пеците око 40 минута у рерни загрејаној на 180 степени Целзијуса. Колач је готов када се одвоји од калупа и када му је површина чврста. За сваки случај проверите торту чачкалицом пре него што је извадите из рерне. Оставите да се потпуно охлади. Припремите крему. Исеците махуну ваниле и ножем остружите семенке изнутра, које ћете затим додати сиру. Додајте шећер у праху у чинију и мешајте док се састојци не сједине у глатку крему. Када се колач охлади, исећи га на три коре. На доњу кору ставите трећину креме и премажите, прекријте другом кором на коју ћете ставити другу трећину крема па на врх ставити трећу кору и премазати остатком креме по целој торти.
Пријатно!
Pogledajte šta znači samo pet kilograma viška za vaše zdravlje
Преузмите андроид апликацију.