Почетна > Uncategorized
Uncategorized Живот и стил

Рецепт дана: Колач који се лако и брзо прави, а још брже поједе

Сезона јагода је на врхунцу, а шта боље искористити него у сочном бисквиту са додатком гриза? Ако сте размишљали шта да припремите ових дана, нека вам инспирација буде ова једноставна торта од јагода, која данима остаје свежа, али ћете је одмах појести.
Фото: Pixabay/ hudsoncrafted
Састојци:
  • 500 милилитара млека
  • 180 грама гриза
  • 4 јаја
  • 200 милилитра слатке павлаке
  • 150 грама путера
  • 100 грама шећера
  • пакет ванилин шећера
  • 250 грама јагода
  • шећер у праху
Припрема:

У чинији помешајте млеко и слатку павлаку и одвојите 50 грама путера. Ставите на ватру и сачекајте да прокључа. Склонити са ватре и полако додавати гриз уз стално мешање да не би дошло до грудвица. Вратите на ватру и мешајте док се смеса не згусне. Оставите на страну да се смеша охлади. Одвојите беланца од жуманаца и умутите беланца у чврст снег, уз додатак ванилин шећера. У жуманца додајте шећер и остатак путера и умутите миксером у пенасту текстуру. Додати охлађени гриз, прво додати смесу од жуманаца, па мешати кашиком. Када се састојци сједине, додајте снег од беланаца, мало по мало, мешајући ручно. Ставите смесу у калуп премазан путером и добро га поравнајте. Исеците јагоде на коцкице и ставите их на мешавину гриза. Пеците у рерни загрејаној на 180 степени око 40 минута. Користите чачкалицу да проверите да ли је спремна. Охладите и на врх додајте шећер у праху.

Пријатно!

Namirnice koje ne prijaju koži: Dermatolozi tvrde da izazivaju bore

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке